Quiche iz Bekeraja

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Quiche iz Bekeraja
Quiche iz Bekeraja
Quiche iz Bekeraja
Quiche iz Bekeraja
Quiche iz Bekeraja
Quiche iz Bekeraja

Quiche - 'otvorena' pita od prhkog tijesta po receptu vlasnice zagrebačke pekare Bekeraj.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

320 gglatkog brašna
160 gmaslaca
2jaja
2 žlicekiselog vrhnja
sol

Nadjev

150 gkuhane šunke
300 gnaribanog sira
150 gpancete
3jaja
200 gkiselog vrhnja
200 gvrhnja za kuhanje
sol, papar
povrće po želji
Napomena: U nadjev možete dodati i malo brašna jer pomaže apsorbirati vlagu u jajima pa time stabilizira cijeli nadjev koji istovremeno dobiva kremastu teksturu.

Priprema

1Umijesite prhko tijesto

Od navedenih sastojaka za prhko tijesto ručno ili uz pomoć kuhinjskog robota (miksera) umijesite glatko prhko tijesto: u brašno dodajte na kockice narezani maslac koji se treba dobro povezati, nakon toga dodajte razmućena jaja, kiselo vrhnje i prstohvat soli.


2Odmorite tijesto

Izrađeno tijesto u obliku kugle omotajte u prozirnu kuhinjsku foliju te stavite u hladnjak da odleži minimalno 30 minuta kako bi ga kasnije što lakše mogli razvaljati.


3 Pripremite sastojke za nadjev

Kuhanu šunku i pancetu narežite na kockice, sir naribajte, dodajte tri cijela jaja, kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje.


4Sjedinite sastojke

Sve sastojke za nadjev pomiješajte zajedno te začiniti solju i paprom.


5Tijesto razvaljajte i premjestite u lim za pečenje

Ohlađeno tijesto razvaljajte i položite ga na namašćeni okrugli plitki pleh ili vatrostalnu posudu promjera 18-20 cm. Tijestom obložite i rub posude te ga posvuda izbockajte vilicom i ostaviti ga da miruje tridesetak minuta.


6Po tijestu rasporedite nadjev i stavite peći

Nadjev rasporediti po tijestu te tako pripremljeni quiche peći 30 - 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.


7Ohladite i poslužite

Quiche ohladite, narežite na trokute te poslužite uz salatu.