Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite kalup dužine 23-25 cm, onaj duguljasti za kruh ili kuglof. Stranice premažite maslacem i pospite sa malo brašna, a dno obložite papirom za pečenje.
Umutite jaja sa šećerom i pjenasto ih umutite.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno i kakao te ih prosijte.
Istopite maslac (nemojte da zavrije) i malo ga prohladite.
U smjesu od jaja dodajte pola mješavine brašna i kakaa lagano izmiješajte špatulom pa dodajte istopljeni maslac i ostalu polovinu brašna.
Smjesu istresite u kalup i pecite oko 30 min. Provjerite čačkalicom je li smjesa pečena. Biskvit ostavite da se prohladi u kalupu, zatim ga izvadite i ohladite do kraja.
Razrežite vodoravno koru 3-4 puta. Kore možete malo natopiti i nekim sokom ili likerom, ali nije obavezno.
Za kremu istopite zajedno čokoladu i maslac pa dodajte 4 žlice šećera u prahu, izmješajte i ostavite na stranu da se ohladi.
Ohlađenu kremu sasvim malo umiksajte ,pa u tankom sloju premažite kore i slažite jednu preko druge. Na kraju premažite i okolo cijeli kolač te ukrasite po želji listićima badema.