Tsoureki

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tsoureki by Shutterstock Shutterstock
Tsoureki by Shutterstock Shutterstock

Tradicionalni grčki uskršnji kruh

Sastojci

Broj porcija
8
500 gglatkog brašna
1paketić suhog kvasca
1 žličicasoli
60 gmaslaca
30 gšećera
½ žličicecimeta
0,5praška za pecivo
naribana korica naranče
100 gblanširanih listića badema
150 mltople vode
100 mlmlijeka
50 mljogurta
2jaja

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.


2Pomiješajte brašno i dio sastojaka

Brašno, kvasac, omekšali maslac i mlijeko sjedinite u zdjeli kuhačom pa dodajte cimet i naribanu narančinu koru.


3Postepeno umiješajte ostatak namirnica

Postepeno dodajte mlijeko, jogurt i vodu te mijesite dok ne dobijete kuglu.


4Ostavite tijesto na toplom da se udvostruči

Dobivenu kuglu tijesta zamotajte u prozirnu foliju te je ostavite na toplom dok se ne udvostruči.


5Dodajte grožđice i podijelite tijesto

Dodajte grožđice pa tijesto podijelite na tri dijela i ispletite pletenicu.


6Premažite je umućenim jajetom i stavite peći

Pletenicu premažite jajetom, posipajte listićima badema i pecite 40-45 minuta na 180 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.