Lumpia

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Lumpia by Shutterstock Shutterstock

Ovo je tradicionalno filipinsko jelo, verzija je egg rollsa. Može se poslužiti kao prilog ili kao predjelo.

Sastojci

Broj porcija
6

Mljeveno meso

500 gmiješanog mljevenog mesa
2 žličicesoja sosa
½ žličicečešnjaka u granulama
2 žličicedimljene crvene paprike
sol, papar

Dodatno

50 gstaklenih rezanaca
6 listovakora za savijaču

Za lijepljenje listova

1 žličicaškrobnog brašna
voda

Priprema

1Operite i narežite poriluk pa ga prokuhajte

Nasjeckajte bijeli dio poriluka na tanke štapiće dužine jedne rolice. Potom u dosta slane vode prokuhajte poriluk dok skroz ne omekša. Omekšali poriluk izvadite u cijedilo i dobro ocijedite.


2Pripremite staklene rezance

Staklene rezance pripremite prema uputama na pakiranju pazeći da ih također dobro ocijedite kako višak vode ne bi omekšao rolice.


3Nasjeckajte luk i popržite mljeveno meso

Luk sitno nasjeckajte. Na malo ulja dinstajte dok ne požuti i postane staklast potom dodajte mljeveno meso i dinstajte dok sva tekućina ne ispari.


Začinite mljevenom paprikom, soli i paprom po ukusu, češnjakom te soja sosom.


4Nadjenite listove za savijače

Svaki list za savijače narežite na četiri jednaka dijela u obliku kvadrata. Potom na svaki kvadrat stavite mljeveno meso zatim staklene rezance pa završite s porilukom.


5Zamotajte lumpie

Vrhom lista za savijaču preklopite nadjev. Bočne strane uvijte prema sredini.


Zarolajte prema gore, a rub zalijepimo kistom ili uz pomoć prsta smjesom vode i gustina.


6Ispržite lumpie

Pržite ih u dubokom ulju dok se ne zarumene sa svih strana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi