Huevos Habaneros

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Huevos Habaneros  by Shutterstock Shutterstock

Huevos Habaneros tradicionalni je kubanski doručak. Podsjeća na već dobro poznatu bliskoistočnu shakshuku i doručak je nakon kojeg nećete biti gladni tako brzo.

Sastojci

Broj porcija
4

Sofrito

2 žlicemaslinovog ulja
1crveni luk
2male crvene paprike
3 režnjačešnjaka
250 mlpasirane rajčice
3 žlicesuhog bijelog vina

Jaja

4jaja
4 žlicemaslaca
1 žlicaperšina
sol, papar

Priprema

1Pripremite povrće

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Luk, papriku i peršin sitno nasjeckajte. Češnjak protisnite.


2Dinstajte povrće pa zalijte pasiranom rajčicom i vinom

U srednjoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk, papriku i češnjak. Dinstajte oko 5 minuta, dok luk ne postane proziran.


Dodajte pasiranu rajčicu i vino. Kuhajte na srednjoj vatri oko 15 minuta uz miješanje, dok se umak ne zgusne.


3Dodajte jaja i pecite

Lagano nauljite 4 vatrostalne posudice. Svaku napunite do pola, a po sredini lagano napravite udubljenje.


Razbijte jedno po jedno jaje u posebnu zdjelicu pa izlijte u udubljenja.

Jaja prelijte otopljenim maslacem.


Pecite 20-25 minuta. Gotovo je kad su se bjelanjci zgusnuli, a žumanjci su još mekani. Posolite, popaprite i posipajte sjeckanim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.