Dalmatinski krekeri

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Dalmatinski krekeri by Nina Čičić  @lady.sarma Nina Čičić @lady.sarma
Dalmatinski krekeri by Nina Čičić @lady.sarma Nina Čičić @lady.sarma
Dalmatinski krekeri by Nina Čičić @lady.sarma Nina Čičić @lady.sarma
Dalmatinski krekeri by Nina Čičić  @lady.sarma Nina Čičić @lady.sarma

Krekeri su mnogima jedna od omiljenih slanih grickalica, iako se mogu kupiti svuda one koje sami napravite imati će posebnu draž. Krekeri se najčešće poslužuju kao predjelo, uz razne namaze i sireve. Recept za ove male slane napasti s nama je podijelila Nina Čičić @lady.sarma

Sastojci

Broj porcija
6
100 gkukuruznog brašna
100 gpirovog brašna
50 gsuncokretovih sjemenki
1 žlicasuhog ružmarina
2 žličicečešnjaka u granulama
1 žličicasoli
1 žličicapraška za pecivo
75 mlmaslinovog ulja
75 mlvode

Priprema

1Pomiješajte suhe sastojke

U posebnoj zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, suncokretove sjemenke, sušeni ružmarin, češnjak u granulama, sol i prašak za pecivo.


2Dodajte mokre sastojke i zamijesite tijesto

Pripremljenim suhim sastojcima dodajte maslinovo ulje i vodu pa zamijesite glatko tijesto.


3Razvaljajte i izrežite oblike

Na pobrašnjenoj radnoj površini tijesto razvaljajte na debljinu od 5 mm.

Kalupom izrezujte željene oblike i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


4Stavite peći

Krekere stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 minuta.