Prosijte brašno i dodajte mu sol te koricu limuna i naranče. Jednu žlicu brašna odvojite za aktiviranje kvasca.
Razbijte jaja pa odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u snijeg do mekih vrhova.
U zasebnu zdjelicu stavite žumanjke i tucite ih sa šećerom. Jednu žlicu šećera si odvojite za aktiviranje kvasca. Žumanjcima dodajte arome i alkohol koji koristite.
Zagrijte mlijeko, neka bude mlako. Dodajte mu svježi kvasac, žlicu šećera i žlicu brašna koje ste odvojili. Pustite kvasac da se aktivira (zapjeni) nekoliko minuta.
Pomiješajte bjeljanke, žumanjke i kiselo vrhnje. Brašnu dodajte aktivirani kvasac i sve ostale sastojke koje ste pomiješali zajedno.
Miksajte dok se tijesto ne formira u kuglu. Tijestu dodajte maslac narezan na listiće.
Miksajte dosta dugo, oko sat vremena. Idealno je da imate samostojeći mikser. Miksajte u pauzama kako bi se tijesto odmaralo. Kada tijesto više ne puca znači da je gotovo.
Formirajte kuglu od tijesta i ostavite da se diže 2 sata. Premijesite tijesto i stavite ga u hladnjak. Idealno bi bilo preko noći.
Drugi dan izvadite tijesto i pustite ga otprilike pola sata pa ga oblikujte. Izrežite tijesto na željenu veličinu i oblikujte u kuglu. Možete napraviti dvije veće ili tri manje pince. Vanjske stranice tijesta prebacujte u sredinu.
Pripremite si pleh za pečenje. Okrenite ga naopako i stavite papir za pečenje. Premažite tijesto premazom od jaja i kiselog vrhnja i prekrijte prozirnom folijom. Neka se tijesto diže 2 do 2 i pol sata.
15-ak minuta prije pečenja upalite pećnicu da se zagrije na 170 stupnjeva.
Pince zarežite škarama i još jednom premažite prije pečenja. Posipajte šećerom u granulama.
Pince pecite oko 35 minuta. Ako imate jaču pećnicu zadnjih 10 minuta ih prekrijte papirom na pečenje da ne potamne previše.