Umak od vrhnja s hrenom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Umak od vrhnja s hrenom by Shutterstock Shutterstock

Umak od vrhnja s hrenom svidjet će se ljubiteljima hrena. Intenzivan okus razblažit će vrhnje. Možete ga poslužiti uz mesna pečenja, ali i uz kuhano meso. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.

Sastojci

Broj porcija
2

Umak

200 mlslatkog vrhnja
2 žlicenaribanog hrena
šećer u prahu
sol
papar

Priprema

Priprema umaka

1Istucite slatko vrhnje

Slatko vrhnje istucite do pola. Neka se ne stvori šlag, samo se mora zgusnuti.


2Začinite i dodajte hren

Vrhnje posolite i zakiselite limunom. Dodajte hren.


3Malo zašećerite

Umaku dodajte malo sitnog šećera kako biste ublažili okus.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.