5-minutni relish od krastavca

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
5-minutni relish od krastavca by Shane Adams Shane Adams

Ovakvi se umaci najčešće stavljaju u hamburgere ili hotdogove, mogu ići uz razna mesa ili kao namaz za sendviče. Najpoznatija vrsta relisha iz naših krajeva je ajvar.

Sastojci

Broj porcija
6
4velika kisela krastavca
1 žličicašećera
1 žlicasjemenki gorušice
½ žličiceljutog senfa
⅔ žličicecimeta u prahu
⅔ žličiceluka u granulama
1 žlicabijelog vinskog octa
papar

Priprema

1Ubacite krastavce u električnu sjeckalicu

Kisele krastavce ubacite u električnu sjeckalicu i miksajte samo nekoliko sekundi dok ne dobijete grubo mljevene komade. Zatim dodajte šećer i mljeveni cimet. Miksajte još 2 do 3 sekunde dok ne dobijete lagano grubu smjesu.


2Dodajte sjemenke gorušice, senf, ocat i luk u granulama

Ukoliko možete, uklonite oštricu blendera ili ulijte izmiksanu smjesu u zdjelu za miješanje. Zatim dodajte ukiseljene sjemenke gorušice, senf, ocat i luk u prahu. Začinite s malo papra po ukusu.


2Pustite da se marinira na sobnoj temperaturi

Sve skupa dobro promiješajte žlicom, pokrijte i pustite da se marinira na sobnoj temperaturi sat vremena. Zatim ponovno provjerite okus i po potrebi dodajte još cimeta, šećera, luka u prahu ili papra. Nakon što je dovoljno začinjeno, prelijte u čistu staklenku. Slatki užitak od kiselih krastavaca možete čuvati u hladnjaku do 2 tjedna.






Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.