Umak od vrhnja sa sirom roquefortom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Umak od vrhnja sa sirom roquefortom by Shutterstock Shutterstock

Umak s poznatim francuskim sirom roquefortom poslužite uz meso. Možete ga dodati i u razne sendviče ili namazati na krekere. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.

Sastojci

Broj porcija
2

Umak

200 mlslatkog vrhnja
100 gsira roqueforta
2 žlicesoka od limuna

Priprema

Priprema umaka

1Izdrobite sir

Sir izdrobite vilicom i pomiješajte ga s limunovim sokom.


2Istucite vrhnje

Slatko vrhnje istucite da se zgusne. Ne smije se pretvoriti u šlag.


3Sir pomiješajte s vrhnjem

Istučenom slatkom vrhnju dodajte sir s limunom.


Ostavite pola sata da stoji pa poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.