Medena srca

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Medena srca
Medena srca

Dijelim vam recept za zdravu verziju popularnih medenih srca! Ovi efektni kolačići rade se brzo i jednostavno, a umjesto bijelog brašna i šećera sastoje se od integralnog brašna i javorovog sirupa. Uz to nemaju ni laktoze, posna su i veganska. Od navedene početne količine ispadne 10 srčeka.

Sastojci

Broj porcija
10
1banana
3 žlicesuncokretovog ulja
3 žlicejavorovog sirupa
1 žličicacimeta
100 mlbiljnog mlijeka
3 žlicekakaa
3 žliceintegralnog brašna
1prašak za pecivo
gusti pekmez ili marmelada po želji
100 gtamne čokolade

Priprema

1 Napravite smjesu

Bananu zgnječite u većoj zdjeli pa dodajte ulje, javorov sirup i biljno mlijeko. Izmiksajte pa dodajte suhe sastojke - cimet, kakao, brašno i prašak za pecivo. Ponovno izmiksajte.


2 Ispecite

Pleh srednje veličine (moj je 20x30 cm) obložite papirom za pečenje pa na njega na tanko rasporedite smjesu za biskvit. Pecite 12-15 minuta na 175 stupnjeva (ovisno o jačini pećnice).


3 Izrežite oblike

Kad se ispeče, izvadite iz pleha i pustite da se malo ohladi. Zatim kalupićem za kekse ili medenjake u obliku srca u biskvitu napravite 20 srčeka (ostatak biskvita pojedite ovako uz slaganje kolača - šteta ga je baciti; možete i iskkoristiti za kuglice s marmeladom ili čokoladom).


4 Spojite

Pola srčeka bogato namažite pekmezom i poklopite praznim srčekima da nastanu mali sendviči.


5 Prelijte glazurom

Čokoladu otopite na pari pa njome prelijte svaki kolačić. Prije posluživanja pustite da se ohlade i da se čokolada stisne.

Martina Đođo
Martina Đođo
Food blogger @cookie.djo