U zdjeli pomiješajte brašno, obje vrste šećera i prašak za pecivo.
U smjesu brašna dodajte hladan maslac narezan na listiće, brzo promijesite.
Jaja umutite vilicom, dodajte u smjesu brašna i umijesite glatko tijesto.
Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladanjk na 1 sat.
Jabuke ogulite i naribajte. Dodajte obje vrste šećera, promiješajte i ocijedite višak tekućine od jabuka.
U naribane jabuke dodajte rum i cimet, promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
Hladno tijesto podijelite na dva dijela, razvaljajte na veličinu lima za pečenje, kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili.
Na dno lima za pečenje stavite prvi dio tijesta, zatim nadjenite pripremljenim nadjevom i poklopite drugim dijelom tijesta kojeg lagano izbockajte vilicom.
Pitu stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 35 minuta.