Džem od jagoda

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Džem od jagoda by Shutterstock Shutterstock

Džem, pekmez i marmelada od jagoda definitivno otvaraju sezonu pripreme slatkih zimnica. Jagode spadaju pod slatko voće samo po sebi stoga ne zahtijevaju puno šećera. Bitno je spomenuti da jagode ne sadrže puno pektina pa ćete ih trebati duže kuhati da biste dobili džem, marmeladu i pekmez.

Sastojci

Broj porcija
8
300 gšećera
1vanilin šećer

Priprema

1Pripremite jagode

Jagode očistite i operite, izrežite na četvrtine.


2Premjestite ih u veću posudu

Stavite ih u veću posudu, dodajte im šećer i vanilin šećer, pustite da odstoje 15 minuta.


3Stavite kuhati

Stavite na laganu vatru i dobro miješajte dok se sav šećer ne otopi.

Kuhajte povremeno miješajući sat i pol.


4Pripremite staklenke

Staklenke dobro operite u toploj vodi i složite ih na pleh. Stavite ih u pećnicu na 50 stupnjeva 20 minuta, odnosno dok na staklenkama više neće biti kapljica vode.


5Provjerite da li je džem gotov

Na tanjur stavite žlicu džema i provjerite njegovu gustoću.


6Ulijte u staklenke

Vruć džem ulijte u vruće staklenke i zatvorite ih. Teglice okrenite naopako, ostavite da odstoje dva sata. Gotov džem spremite na suho, tamno mjesto.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.