Njoki u umaku od rajčice i sira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki u umaku od rajčice i sira by Shutterstock Shutterstock
Njoki u umaku od rajčice i sira by Shutterstock Shutterstock

Skuhajte, začinite, ubacite u pećnicu i pustite sir da se otopi. Može li ručak biti brži?

Sastojci

Broj porcija
4
500 gnjoka
400 gpelata
50 mlpasirane rajčice
1luk
2 žlicemaslinovog ulja
130 gmozzarelle
50 gparmezana
2češnja češnjaka
bosiljak

Priprema

1Skuhajte njoke

Njoke skuhajte prema uputi na vrećici, zatim ih ocijedite.


2Propirjajte luk i češnjak

U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju nakratko propirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak.


3Dodajte pelate i pasiranu rajčicu

U tavu zatim dodajte pelate koje ste prethodno narezali na manje komade i pasiranu rajčicu. Promiješajte i kuhajte 15 minuta.


4Dodajte njoke

U umak zatim dodajte kuhane njoke, nasjeckani bosiljak, promiješajte i sve zajedno preselite u vatrostalnu posudu.


5Dodajte sir

Po vrhu rasporedite mozzarellu narezanu na ploške i parmezan.


6Stavite peći

Pripremljene njoke stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 15 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.