Parfe od smrznutog jogurta i malina

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Parfe od smrznutog jogurta i malina by Shutterstock Shutterstock

Ova prekrasna, voćna, smrznuta poslastica ne zahtijeva previše vještine ni vremena, a može dugo stajati smrznuta u zamrzivaču. Relativno je zdrava u usporedbi s drugim sličnim desertima, pogotovo ako svoj parfe obložite svježim voćem i granolom.

Sastojci

Broj porcija
4

Parfe

180 gMalina
100 gŠećera
150 gBorovnica
160 gGranole

Smrznuti jogurt

500 mlGrčkog jogurta
1 žličicaAroma vanilije
1 žličicaLimunove korice
100 gŠećera

Priprema

Priprema

1Napravite pire od malina

U posudi pomiješajte maline i šećer. Zgnječite ih sa gnječilicom za krumpir u fini pire. Pokrijte i pustite da odstoji 1 sat.


2Maline protisnite kroz cjedilo i pomiješajte s borovnicama

Protisnite pire od malina kroz cjedilo kako bi odstranili sjemenke. Dodajte borovnice, promiješajte i stavite u frižider dok vam neće zatrebati.


3Pripremite smjesu od jogurta

U posudi s pjenjačom izmutite jogurt, aromu vanilije, limunovu koricu i drugi dio šećera dok se šećer ne rastopi i smjesa ne postane lagana i pjenasta. Prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje i stavite u frižider dok vam neće zatrebati.

Izrada parfea

1Složite parfe u čašice

Dodajte 2 žlice granole u veću prozirnu posudu s poklopcem. Na vrh stavite 2 žlice voćne mješavine. Pokušjate to napraviti tako da dio voćne smjese dodiruje stijenke posude kako bi se lijepo vidjeli slojevi kad se zamrzne. Na vrh stavite 2 pune žlice smjese od jogurta. Ponovite postupak za još ukupno 3 sloja. Vrh se može ukrasiti preostalim voćem i umakom.


2Pohranite u zamrzivač

Stavite u zamrzivač preko noći ili barem na 8 sati.

Napomena

Umjesto granole možete koristiti zdrobljene kekse ili druge mrvljene kolačiće.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.