U posudi pomiješajte maline i šećer. Zgnječite ih sa gnječilicom za krumpir u fini pire. Pokrijte i pustite da odstoji 1 sat.
Protisnite pire od malina kroz cjedilo kako bi odstranili sjemenke. Dodajte borovnice, promiješajte i stavite u frižider dok vam neće zatrebati.
U posudi s pjenjačom izmutite jogurt, aromu vanilije, limunovu koricu i drugi dio šećera dok se šećer ne rastopi i smjesa ne postane lagana i pjenasta.
Prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje i stavite u frižider dok vam neće zatrebati.
Dodajte 2 žlice granole u veću prozirnu posudu s poklopcem. Na vrh stavite 2 žlice voćne mješavine. Pokušjate to napraviti tako da dio voćne smjese dodiruje stijenke posude kako bi se lijepo vidjeli slojevi kad se zamrzne.
Na vrh stavite 2 pune žlice smjese od jogurta. Ponovite postupak za još ukupno 3 sloja. Vrh se može ukrasiti preostalim voćem i umakom.
Stavite u zamrzivač preko noći ili barem na 8 sati.