Slavonska juha od graha

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Slavonska juha od graha by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan recept za ukusnu juhu od graha. Zaprška nije potrebna jer gustoću dobivamo pasiranjem graha u blenderu.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gsuhog graha
1rajčica
100 gsuhe slanine
1 glavicacrvenog luka
1 žlicamasti
1 grančicališća celera
1 vezicaperšina
1 žličicamljevene crvene paprike

Priprema

1Prokuhajte grah

Prokuhajte grah u loncu s posoljenom vodom pa ga ocijedite i bacite vodu.


2Ispržite luk i slaninu

U loncu u kojem ćete kuhati juhu, popržite sitno nasjeckani luk i slaninu.


3Kuhajte grah do vrenja

Kad luk skroz omekša i poprimi zlatnu boju, dodajte oguljenu rajčicu, ocijeđeni grah i lišće celera. Dodajte dovoljno vode da prekrije grah i kuhajte do vrenja.


4Ispasirajte grah u blenderu

Kada je grah skuhan i omekšao, ispasirajte ga u blenderu. Dodajte sol, papar i mljevenu crvenu papriku.


5Poslužite s domaćom tjesteninom

Gotovu juhu pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s domaćom tjesteninom.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.