Ričet iz Svete Nedelje

Vrijeme pripremePriprema
3h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3h
Ukupno vrijemeUkupno
6h
KompliciranostTežina
Cijena
Ričet iz Svete Nedelje by Privatna arhiva Privatna arhiva

Ričet po tradicionalnom receptu iz Svete Nedelje, chefice Danijele Crnjak Andri.

Sastojci

Broj porcija
500
25 kgcrvenog luka
2 kgčešnjaka
15 kgmrkve
5 kgcelera
15 kgkrumpira
18 kgsuhog graha
15 kgječmene kaše
10 kgdomaće prodimljene kobasice
10 kgsuhih rebara
7 kgdomaće slanine
3 kgdomaće svinjske masti
3 lbiljnog ulja
mješavina začina i začinska mljevena paprika

Priprema

1 Pripremite grah i ječam

Dan ranije namočite grah i ječmenu kašu u omjeru s vodom 1:3.


2 Dinstajte povrće

Na ugrijanu masnoću stavite narezani luk, češnjak i pirjajte oko 40 minuta. Dodajte ribano korjenasto povrće i nastavite s dinstanjem.


3 Dodajte grah i začine

Doodajte procijeđeni grah, zalijete vodom da prekrije sastojke, dodajte začine i suha rebra pa kuhajte oko sat vremena.


4 Dodajte ostatak

Nakon toga dodajte ječmenu kašu, slaninu, kobasice i krumpir narezan na kockice.


Podlijte vodom i kuhajte još sat vremena, posolite i popaprite ako nije dovoljno začinjeno.


Ostavite da odstoji oko pola sata prije jela.