Prežgana bijela juha

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Prežgana bijela juha by Nikolina Dianežević Nikolina Dianežević

Prežgana ili ajnpren juha starinski je recept na kojem su mnogi odrasli.

Osim osnovnih sastojaka možete dodati kim, krutone, noklice ili čak slaninu. 

Materijali su iz kuharice „Turopoljska tradicionalna jela“, nakladnik Muzej Turopolja.


Sastojci

Broj porcija
4
1 žlicaglatkog brašna
1 žlicamasti
1 žlicaocta
1jaje
2 lvode
200 mlmlijeka

Priprema

1Prepržite brašno

Brašno prepržite na masti dok ne poprimi boju pažeći da ne zagori.


2Dodajte vodu, ocat, mlijeko i začinite

Kada brašno porumeni dodajte vodu, ocat, mlijeko i začinite prema ukusu. Pustite juhu da kuha.


3Dodajte umućeno jaje

Kada je juha kuhana dodajte umućeno jaje i kratko prokuhajte.


4Poslužite toplu

U toplu juhu nadrobite kruh i poslužite.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.