Mesne okruglice Jamieja Olivera

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Mesne okruglice Jamieja Olivera by Shutterstock Shutterstock

Ovaj doista jednostavan recept za mesne okruglice s jednostavnim umakom od rajčice, jednostavna je, ukusna i zdrava večera za cijelu obitelj.

Sastojci

Broj porcija
4
12slanih krekera
4 grančicesvježeg ružmarina
2 žličicedijon senfa
500 gmljevenog mesa
1 žlicasušenog origana
1jaje
maslinovo ulje
1 prstohvatsvježeg bosiljka
2 češnjačešnjaka
0,5čili papričice, svježe ili sušene
800 gpelata iz konzerve
2 žlicebalzamičnog octa
400 gšpageta
ribani sir
sol
papar

Priprema

1Smrvite krekere

Zamotajte krekere u kuhinjsku krpu i smrvite ih u prah, lomeći sve velike komadiće rukama, a zatim ih stavite u veliku zdjelu.


2Pripremite mesne okruglice

Sitno nasjeckajte svježi ružmarin, pa dodajte u zdjelu sa senfom, mljevenim mesom i origanom. U zdjelu razbijte jaje, zatim dodajte prstohvat morske soli i svježe mljeveni papar. Čistim rukama sve dobro izgnječite i izmiješajte. Podijelite na 4 velike loptice, pa mokrim rukama svaku lopticu podijelite na 6 i razvaljajte u male okruglice. Stavite mesne okruglice na tanjur, pokapajte ih uljem i protresite da se oblože uljem, zatim ih pokrijte i stavite u hladnjak dok vam ne zatrebaju. Hlađenje će im pomoći da se stegnu i očvrsnu.


3U velikoj tavi dinstajte luk

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, a čili izrežite i sitno narežite ili izmrvite. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte luk i dinstajte ga 7 minuta ili dok ne omekša i postane lagano zlatne boje. Dodajte češnjak i čili, a čim počnu dobivati ​​boju dodajte listove svježeg bosiljka.


4U tavu dodajte rajčice

Umiješajte pelate i gnječite ih stražnjom stranom žlice, zatim dodajte balzamični ocat i začinite po želji. Pustite da zavrije, a zatim smanjite na laganu vatru i povremeno miješajte.


5Popržite mesne okruglice

Dok se umak krčka na laganoj vatri, u drugoj velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje, dodajte mesne okruglice i pecite ih 8 do 10, redovito ih okrećući. Da biste provjerili jesu li pečene, možete jednu prepoloviti, ne bi smjelo biti ni traga ružičastom.


6Dodajte mesne okruglice umaku

Kad su gotove, dodajte mesne okruglice u umak i pustite da se kuhaju na laganoj vatri dok kuhate tjesteninu.


7Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, zatim je ocijedite i ostavite punu šalicu vode od kuhanja.


8Pomiješajte pola umaka s tjesteninom

Tjesteninu stavite u lonac ili tavu i žlicom po njoj prelijte pola umaka od rajčice i promiješajte, dodajući malo vode od kuhanja, ako mislite da je potrebno razrijediti umak.


9Tjesteninu prebacite u zdjelu ili tanjure

Tjesteninu pomiješanu s umakom prebacite u veliku zdjelu ili podijelite u tanjure. Poslužite mesne okruglice i preostali umak na vrh. Dodajte naribani sir i pospite s malo svježeg bosiljka. Uživajte!


























Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.