Krastavce operite, ogulite i narežite na ploškice. Posolite ih i ostavite sa strane dok pripremate krumpir.
Krumpir operite, ogulite i narežite na malene kockice kako bi se što prije skuhao.
Krastavce lagano ocijedite od viška vode, ali ih ne morate gnječiti ili brisati papirnatim ručnicima.
Na masti ili ulju popržite brašno. Ukoliko ne volite zapršku, možete preskočiti ovaj dio.
Na poprženo brašno dodajte žličicu crvene paprike. Dodajte sitno narezani krumpir i protisnuti češnjak. Miješajte sve zajedno oko jednu minutu ili dok ne osjetite da je češnjak pustio miris.
Krumpir prelijte vodom tako da sve prekrije. Možete koristiti i povrtni temeljac. Dobro promiješajte i pazite da se ne stvaraju grudice.
Pustite da krumpir krčka 5 minuta, pa dodajte krastavce. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko dvadeset minuta ili dok krumpir nije kuhan.
Pred sam kraj kuhanja, dodajte kiselo vrhnje, začinite solju i paprom prema vlastitom ukusu, te dodajte svježi ili sušeni kopar.