Tjestenina s rajčicama po receptu iz hit serije The Bear

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s rajčicama po receptu iz hit serije The Bear by pixabay pixabay

Društvene mreže trenutno bruje o špagetima iz serije The Bear. Donosimo vam recept!

Sastojci

Broj porcija
4
500 gkvalitetnih špageta
120 mlmaslinovog ulja
5 režnjevačešnjaka
1 svežanjsvježi bosiljak
½ žličiceljute papričice, sitno nasjeckane
55 gmaslaca
1 glavicaluka
1 konzervaSan Marzano rajčica
ribani sir
sol
papar

Priprema

1Prepržite češnjak, papričice i bosiljak

Sitno nasjeckajte češnjak, bosiljak i ljutu papričicu. U malom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak, ljutu papričicu i bosiljak. Pecite 1-2 minute ili dok bosiljak ne uvene. Maknite s vatre i ostavite sa strane.


2U čistom loncu otopite maslac

Prerežite luk na pola kroz korijen i ogulite mu ljusku. U novi lonac dodajte maslac i 1 žlicu ulja. Kad se maslac otopi, stavite u lonac polovice luka s prerezanom stranom prema dolje. Pustite da se luk prži 2-3 minute ili dok odrezane strane ne počnu dobivati ​​zlatnosmeđu boju.


3Dodajte rajčicu iz konzerve

Dodajte rajčice iz konzerve, kuhačom ih pažljivo usitnite na manje komade. Kad umak zavrije, smanjite vatru. Posolite, poklopite i pustite da lagano kuha 20-25 minuta.


4Usitnite mješavinu ulja i bosiljka

Ohlađenu mješavinu ulja i bosiljka usitnite u blenderu ili je ručno nasjeckajte. Ubacite u umak od rajčice i miješajte dok se potpuno ne sjedini. Kušajte i posolite po potrebi. Ostavite umak da kuha još 10 minuta bez poklopca. Kad se zgusne po želji, maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Izvadite i bacite obje polovice luka.


5Tjesteninu skuhajte al dente

Skuhajte tjesteninu al dente, ocijedite je i ubacite u umak. Dobro promiješajte i poslužite, po želji pospite ribanim sirom i svježim bosiljkom.




Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.