Sjedinite žumanjke, prstohvat soli i malo sira. Dobro posolite vodu te ju zakuhajte i dodajte špagete koje ćete skuhati al dente.
U međuvremenu narežite pancetu na kriške od otprilike 2 mm, zatim ih nasjeckajte na trakice ili kockice. Popržite ju u tavi srednje veličine. Panceta bi trebala lagano posmeđiti, a masnoća bi se trebala otopiti.
Tjesteninu ocijedite, ali sačuvajte nešto vode od kuhanja, te ju odmah prebacite u tavu s pancetom i, uz često miješanje, kratko popržite.
Tavu sklonite s vatre te u nju dodajte smjesu sa žumanjcima i sirom i prethodno sačuvanu vodu od kuhanja tjestenine. Miješajte 30-ak sekundi, zatim jelo posipajte s preostalim sirom i dobrim prstohvatom papra. Još jednom sve izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili, razdijelite na tanjure i poslužite odmah.