Ranch preljev za salatu i umak

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Ranch preljev za salatu i umak by wikimedia commons wikimedia commons

Savršeno kremast domaći preljev za salatu koji možete koristiti za još mnogo toga.

Sastojci

Broj porcija
24
120 gmajoneze
120 gkiselog vrhnja
120 mlmlaćenice ili običnog mlijeka
¾ žličicesušenog kopra
½ žličicesušenog vlasca
¼ žličiceluka u granulama
½ žličicečešnjaka u prahu
¼ žličicesoli
⅛ žličicesvježe mljevenog papra
1 žlicalimunovog soka, količinu prilagodite vlastitom ukusu
Napomena: Umjesto limuna možete koristiti vinski ocat.

Priprema

1Umutite majonezu, kiselo vrhnje i mlaćenicu

Umutite majonezu, kiselo vrhnje i mlaćenicu (ili obično mlijeko) dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte začine i miješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte limun i opet dobro promiješajte.


2Ulijte u staklenku

Ulijte u čistu staklenku s poklopcem i ohladite u hladnjaku do posluživanja. Ovaj preljev u hladnjaku možete čuvati do tjedan dana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.