Focaccia s grožđem

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Focaccia s grožđem by Shutterstock Shutterstock
Focaccia s grožđem by Shutterstock Shutterstock

Focaccia u jesenskoj verziji - s grožđem.

Sastojci

Broj porcija
8
500 gglatkog brašna
2 žličicesoli
1 vrećicasuhog kvasca
3 žlicemaslinovog ulja
400 mlmlake vode
200 ggrožđe za po vrhu

Priprema

1Pomiješajte sastojke

Pomiješajte suhi kvasac i toplu vodu pa ostavite da se malo zapjeni. U veću zdjelu dodajte brašno i sol pa zapjenjeni suhi kvasac. Dodajte maslinovo ulje i lagano ulijevajte mlaku vodu te miješajte drvenom kuhačom.


2Umijesite tijesto 

Umijesite tijesto rukama, a zatim ga prebacite na radnu plohu koju ste lagano pobrašnili. Mijesite dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. 


3Ostavite da tijesto odmori

Prebacite ga u zdjelu, malo nauljite, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da odmori, otprilike sat vremena. 


4Stavite u lim

Dignuto tijesto prebacite na lim koji nauljili. Nauljite ga odozgo, pa rukama, to jest prstima lagano rastegnite tijesto da dobije one karakteristične udubine i ponovno ga ostavite pola do sat vremena na toplom mjestu.


5Pecite

Prelijte s malo maslinovog ulja, rasporedite bobice grožđa i stavite u pećnicu na 20 minuta ili dok tijesto ne porumeni.