Operite šljive i narežite ih na četvrtine. Premjestite ih u manju posudu i prelijte limunovim sokom. Ostavite sa strane.
U odgovarajućoj posudi pomiješajte šećer, maslac i limunovu koricu. Dobro izradite žlicom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije i jaja. Dobro izradite žlicom dok ne dobijete glatku smjesu.
U čistoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i cimet. Dobro promiješajte.
Dodajte smjesu sa šećerom, maslacem i jajima brašnu. Dobro izradite kuhačom dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu.
Nauljite okrugli kalup, ulijte smjesu i malo ju rasporedite uz pomoć žlice. Uredno poslažite šljive po vrhu, možete ih sasvim lagano utisnuti u smjesu. Pospite s malo listića badema i pecite u pećnici na 180°C između 45 i 55 minuta.