Zagrijte pećnicu na 200°C. Oguljenu i očišćenu tikvu ili bundevu narežite na kockice. Tikvu ravnomjerno rasporedite po limu za pečenje i pecite 30-40 minuta. Ispečene kockice ubacite u blender ili štapnim miskerom pretvorite u finu glatku smjesu.
Umiješajte kvasac u pire od bundeve, dodajte šećer i vodu. Pretvorite u jednoličnu smjesu i pustite da stoji oko 10 minuta.
U odgovarajućoj posudi pomiješajte brašno i sol, dodajte tikvu. Umjesite tijesto rukama ili u mikseru za tijesto. Tijesto je potrebno mijesiti najmanje 10 minuta, a po potrebi možete dodavati brašna ili vode. Gotovo tijesto pokrijte prozirnom folijom i pustite da se diže 1 do 2 sata ili dok se nije udvostručilo.
Pospite radnu površinu brašnom kako se tijesto ne bi previše ljepilo. Istisnite zrak iz tijesta i podjelite ga na jednake dijelove. Oblikujte čvrste kuglice od tijesta i prebacite ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Lim za pečenje pokrijte krpom i pustite kuglice da se dižu 15-30 minuta ili dok se gotovo ne udvostruče.
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Dignute loptice premažite umućenim bjelanjkom, pospite sezamom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 20 minuta.