Veganska hambi peciva od muškatne tikve

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Veganska hambi peciva od muškatne tikve by Shutterstock Shutterstock

Ako nikada niste radili domaća peciva za hamburger, iznenadit ćete se koliko je jednostavno. Ovaj recept je vrlo svestran i tijesto možete koristiti za različite vrste peciva. Muškatna tikva dodaje puno hranjivih tvari i vlakana u pecivo, tako da ih možete jesti bez grižnje savjesti.

Sastojci

Broj porcija
8
200 gpirea od muškatne tikve ili bundeve
1 žlicasuhog kvasca
8 gšećera
120 mlvode
400 gglatkog brašna
8 gsoli
sjemenke sezama za posipanje

Priprema

1Napravite pire od muškatne tikve

Zagrijte pećnicu na 200°C. Oguljenu i očišćenu tikvu ili bundevu narežite na kockice. Tikvu ravnomjerno rasporedite po limu za pečenje i pecite 30-40 minuta. Ispečene kockice ubacite u blender ili štapnim miskerom pretvorite u finu glatku smjesu.


2Aktivirajte kvasac

Umiješajte kvasac u pire od bundeve, dodajte šećer i vodu. Pretvorite u jednoličnu smjesu i pustite da stoji oko 10 minuta.


3Umijesite tijesto

U odgovarajućoj posudi pomiješajte brašno i sol, dodajte tikvu. Umjesite tijesto rukama ili u mikseru za tijesto. Tijesto je potrebno mijesiti najmanje 10 minuta, a po potrebi možete dodavati brašna ili vode. Gotovo tijesto pokrijte prozirnom folijom i pustite da se diže 1 do 2 sata ili dok se nije udvostručilo.


4Podijelite tijesto

Pospite radnu površinu brašnom kako se tijesto ne bi previše ljepilo. Istisnite zrak iz tijesta i podjelite ga na jednake dijelove. Oblikujte čvrste kuglice od tijesta i prebacite ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Lim za pečenje pokrijte krpom i pustite kuglice da se dižu 15-30 minuta ili dok se gotovo ne udvostruče.


5Ispecite u pećnici

Zagrijte pećnicu na 190 °C. Dignute loptice premažite umućenim bjelanjkom, pospite sezamom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 20 minuta.











Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.