Schwarzwald rolada

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
37min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Schwarzwald rolada by Shutterstoc Shutterstoc

Popularni klasik slastičarstva u modernoj i jednostavnijoj verziji rolade. Kremasta i savršena za sve prigode.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

3jaja
1prstohvat soli
100 gšećera
100 goštrog brašna
20 gkakaa
½ žličicepraška za pecivo

Krema

120 gvišanja iz kompota
3 žlicesoka od višanja
100 gdžema od višanja
3vrećice šlag-fixa
500 mlvrhnja za šlag

Za ukras

100 gribane tamne čokolade

Priprema

1Pripremite biskvit

Pjenasto umutite jaja sa šećerom i solju. Brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješajte, zatim dodajte smjesi od šećera i jaja i sve dobro izmiješajte.


2Ispecite biskvit

Dobiveno tijesto raspodijelite na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečeni biskvit stavite na kuhinjsku krpu posutu šećerom i zarolajte. Ostaviti da se ohladi, pa odrolajte.


3Pripremite kremu

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Pomiješajte višnje sa sokom, džemom i jednom trećinom fixa za šlag. Vrhnje istucite u šlag, postupno dodavajući preostali šlagfix i žlicu šećera.


Zarolani biskvit odrolajte i premažite s 2/3 šlaga, ostavljajući 1 cm prostora na krajevima, a po sredini nanesite smjesu od višanja. Zarolajte biskvit i premažite ostatkom kreme.


4Ohladite u hladnjaku

Roladu stavite na 2 sata u hladnjak. Prije posluživanja ukrasite komadićima čokolade.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.