Čupava jogurt pita s jabukama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Čupava jogurt pita s jabukama by Shutterstock Shutterstock

Jogurt pita je uvijek popularna starinska slastica, a ovaj put dolazi s dodatkom jabuka.

Sastojci

Broj porcija
8

Prhko tijesto

300 goštrog brašna
170 gmaslaca
100 gšećera
4žumanjka
1 vrećicapraška za pecivo
1 vrećicavanilin šećera
1 vrećicalimun šećera
korica jednog limuna

Nadjev

4bjelanjka
2kisela vrhnja
2čvrsta jogurta
2jabuke, oguljene i naribane
200 gšećera
70 goštrog brašna
0,5limuna, iscijeđenog

Priprema

1Zamijesite tijesto

U oštrom brašnu razmrvite hladni maslac pa dodajte ostale sastojke i zamijesite prhko tijesto.


2Jednu polovicu razvaljajte

Zatim ga prepolovite. Jednu polovicu tijesta razvaljajte na dobro pobrašnjenoj površini i stavite na dno protvana dimenzija 22x40 cm.


3Drugu polovicu zamrznite

Drugu polovicu tijesta umotajte u prozirnu foliju i zamrznite jer će se naribati kasnije preko nadjeva, kao gornja kora pite.


4Napravite nadjev

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i ostavite sa strane.


Ostale sastojke za nadjev kratko pomiješajte mikserom pa naknadno dodajte snijeg od 4 bjelanjka.


5Prelijte preko tijesta

Na prvu polovicu tijesta stavite nadjev, malo poravnajte i naribajte ostatak tijesta.


6Ispecite pitu

Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Ohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.