Otopite maslac i čokoladu na pari. Ostavite da se ohladi.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke miksajte otprilike jednu minutu, a zatim dodajte 2/3 šećera i sve izmiksajte u čvrstu smjesu.
Miksajte žumanjke, vanilin šećer i preostali šećer, a zatim dodajte mak, prašak za pecivo i bademe. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac te sve sjedinite.
U smjesu s makom polako dodajte bjelanjke i nježno sve zajedno umiješajte.
Stavite peći na 180 stupnjeva oko 35 minuta.
Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Zagrijte 2/3 vode i pekmez na laganoj vatri.
Ostatak vode pomiješajte s gustinom. Kada voda i pekmez zavriju, dodajte gustin i kuhajte još dvije minute.
Vruću smjesu nanesite na ohlađeni biskvit i ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Zagrijte vrhnje i prelijte preko čokolade. Promiješajte sve dok se čokolada ne otopi.
Ostavite da se malo ohladi prije nego što prelijete preko kreme od pekmeza.
Kolač dalje možete dekorirati po želji.