U manju posudicu razmrvite kvasac s malo mlijeka i šećerom te ostavite da se kvasac digne.
Za vrijeme pripremite preostale sastojke za tijesto. U posudu stavite brašno, ulje, sol i mlijeko te dodajte dignuti kvasac. Sve zajedno dobro izmjesite. Tijesto ne smije biti jako tvrdo.
Ostavite dizati tijesto nekih pola sata, pokriveno krpom.
Kad se tjesto dignulo, razdvojite ga na 6 kugli. Svaku kuglu trebate razvaljati u krug i između svakog kruga ribati maslac i slagati jedan na drugi.
Zadnji krug stavite gore te razvaljajte tijesto u čim veći krug. Režite na 32 dijela (može i manje) ,ali ovako ispadnu mali "slatki" kroasani.
Svaki dio punite šunkom i sirom te zarolajte. Kod rolanja treba dobro pritiskati tijesto, da se kroasani ne odvajaju.
Posložite ih u tepsiju te premažite jajem i posipajte sezamom ili kimom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20 do
30 minuta, ovisno o pećnici.