Čudo od čokolade

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Čudo od čokolade

Tko ne voli čokoladu? Spoj čokoladnog biskvita s čokoladnom čvrstom kremom - savršeno.

Sastojci

Broj porcija
10
4jaja
100 gšećera
200 gmaslaca
100 gčokolade za kuhanje
4 žliceoštrog brašna
1prašak za pecivo

Krema

500 mlslatkog vrhnja
250 gčokolade za kuhanje
1 žlicašećera

Priprema

1 Napravite smjesu za biskvit

Razdvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.


Žumanjke i šećer umutite, dodajte nastopljeni maslac i čokoladu, te brašno pomiješano s praškom za pecivo.


Zatim dodajte snijeg od bjelanjaka (ne umutiti mikserom već polako s pjenjačom).


2 Ispecite biskvit

Pecite u okruglom ili nekom drugom manjem protvanu, na 180 stupnjeva oko 20 minuta (provjerite čačkalicom je li pečen). Dok se biskvit peče pripremite kremu.


3 Napravite kremu

Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavajte na laganoj vatri (polako miješajte) dok ne provri.


4 Prelijte preko biskvita

Pečeni biskvit izbockajte vilicom (kako bi krema dospjela i malo unutar biskvita, tako da bude sočan), te dok je još biskvit topao prelijte ga s toplom kremom.


Krema će biti dosta rijetka, no to neka vas ne zabrinjava jer će se sama stisnuti, znači ništa ne treba dodavati.


5 Ohadite prije rezanja

Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi i krema stisne. Najbolje preko noći.

kristina53