Pomiješajte kvasac i šećer s toplim (ne vrućim) mlijekom i ostavite oko 10 minuta da se zapjeni.
U veću posudu stavite glatko brašno te dodajte aktivirani kvasac, sol, hladno mlijeko, prašak za pecivo i ulje.
Zamijesite tijesto i po potrebi dodajte još malo brašna dok ne postane kompaktno i malo se odvaja od posude.
Ostavite tijesto da odmara oko 45 minuta na toplom mjestu, pokriveno krpom.
Kada je tijesto dovoljno nadošlo, pobrašnite mjesto na kojem ćete valjati.
Odvojite lopticu tijesta i razvaljajte je na otprilike 1 cm debljine.
Režite trokute i napunite ih po želji (nutella, džem, svježi sir, ribani sir, šunka...).
Zarolajte kiflice od debljeg prema tanjem dijelu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Slažite kiflice na lim za pečenje i ostavite da se dižu dok se pećnica zagrijava.
Prije pečenja ih premažite mješavinom žumanjka i mlijeka.
Kiflice se na 200 stupnjeva peku otprilike 20-25 minuta
Odvojite lopticu tijesta i razvaljajte je na otprilike 1 cm debljine u pravokutni oblik.
Trake tijesta režite po dužini (za jednu pletenicu potrebne su 3 trake tijesta).
Svaku traku rukama oblikujte u glistu debljine prsta, te na gornjem dijelu spojite i napravite pletenicu kao za kosu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Ostavite pletenice da se dignu, a prije pečenja ih premažite mješavinom žumanjka i mlijeka.
Pletenice se peku na 200 stupnjeva otprilike 20-25 minuta, no vrijeme pečenja može varirati ovisno o jačini pećnice i debljini pletenica. Kako biste bili sigurni da su pletenice pečene, možete ih provjeriti čačkalicom - ako čačkalica izlazi čista, bez tragova sirovog tijesta, tada su pletenice gotove.
Odvojite lopticu tijesta i razvaljajte je po želji u obliku i veličini lima za pečenje, otprilike 1 cm debljine.
Stavite kečap ili umak po želji, a zatim dodajte omiljene namirnice.
Pecite na 200°C otprilike 20-25 minuta.