Mljevenu plazmu stavite u posudu, u to dodajte maslac od kikirikija i maslac od indijskih oraščića te otopljeni maslac.
Po želi dodajte šećer u prahu, ovisno koliko želite da bude slatko. Smjesu izmiješajte.
Uzmite kalup za kolač i utisnite nježno smjesu na dno kalupa (ne prejako jer će vam se u protivnom smjesa zalijepiti za dno kalupa i nećete je moći odvojiti prilikom rezanja).
Nakon što se smjesa utisne, rubove kalupa premažite maslacem, kako se kreme ne bi zalijepile.
Na pari rastopite bijelu čokoladu. Dok se čokolada rastapa, u posudi pripremite mascarpone sir, tekući jogurt, vanilin ekstrakt i vanilin šećer.
Sastojke obradite mikserom i postepeno dodajte rastopljenu bijelu čokoladu.
Nakon 1 minute miješanja dodajte instant želatinafix u smjesu i nastavite miješati još 30 sekundi.
Smjesu ravnomjerno rasporedite po podlozi i stavite u hladnjak da odstoji.
Borovnice stavite u lončić. Dodajte 5-6 žlice vode te šećer u prahu i stavite kuhati na štednjak.
Kad se borovnice krenu ukuhavati, skinite ih s vatre i pustite da se ohlade (po potrebi ako su borovnice kisele može se dodati još šećera u prahu).
Dok se borovnice hlade, u posudi za miksanje umutite slatko vrhnje.
U drugu posudu stavite krem sir, sok limuna i limete te ribane korice limuna i limete. Mikserom izradite smjesu dodajući postepeno slatko tučeno vrhnje.
Borovnice koje su se ohladile izradite štapnim mikserom u kompaktnu smjesu te dodajte u prethodno izrađenu smjesu od krem sira i slatkog vrhnja.
Dodajte instant želatinafixe i nastaviti miješati još 30 sekundi. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup preko bijele kreme i kolač vratite u hladnjak.
Borovnice stavite u lončić na vatru, dodajte šećer u prahu, 2 do 3 žlice vode te kuhajte.
Kad se borovnice krenu ukuhavati, maknite s vatre, pustite da se ohladi. Dodajte 1 insta želatinafix i izraditi štapnim mikserom. Izrađenu smjesu prelijte po cheesecakeu i vratite u hladnjak da odstoji.
Pripremite puding od vanilije - ukuhajte u mlijeku u koje ste dodali i ekstrakt vanilije. Puding dok se hladi svakih 5 minuta promiješajte kako se ne bi stvorila korica na površini.
Kad puding bude dovoljno hladan da ga možete dodirnuti prstom, dodajte u njega maslac i kokosovo brašno te izradite mikserom u kompaktnu smjesu. Smjesu ostavite da odstoji u hladnjaku.
Nakon što se smjesa ohladila (cca 1- 2h), oblikujte kuglice, uvaljajte ih u kokosovo brašno i dekorirajte cheesecake.
Napomena: Dekoraciju na cheesecase stavljate tek kad se žele preljev od borovnica u potpunosti stisne, najbolje idući dan.