Biskvitna torta od oraha

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Biskvitna torta od oraha by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
12
2jaja
150 gšećera
150 gglatkog brašna
100 gmljevenih oraha
0,5praška za pecivo
130 mlulja
150 mlmlijeka

Priprema

1 Smjesa

U posudi izmiksajte jaja i šećer, pa dodajte postepeno brašno, orahe, prašak za pecivo, ulje i mlijeko.


Izmiksajte da nastane glatka smjesa, ali nemojte predugo da ne splasne.


2 Pečenje

Kalup za tortu, ovisi koliki promjer i visinu želite, pa prilagodute veličinu tome, nauljite i pobrašnite.


Izlijte smjesu. Pecite na 175 stupnjeva pola sada do 40 minuta, ovisno o pećnici. Provjerite čačkalicom.


3 Hlađenje

Biskvit ohladite, pa pošećerite šećerom u prahu.


Ako ga želite koristiti za izradu kremaste torte, ohlađeni prerežite na pola, premažite pekmezom, pa filajte kremom po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.