Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite čvrst snijeg (uvijek dodam i mrvicu soli u bjelanjke).
Žumanjke pomiješajte s obje vrste šećera pa ih miksajte dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu.
Smjesi žumanjaka i šećera dodajte čokoladu koju ste otopili na pari ili u mikrovalnoj pa sve dobro izmiješajte.
Dodajte pržene i mljevene lješnjake (ja ih malo krupnije sameljem da ostane i komadića) i sjedinite sve mikserom.
U tu smjesu ručno izmiješajte snijeg od bjelanjaka pazeći da ne ispušete mjehuriće zraka.
Smjesu rasporedite u tri kalupa obložena papirom za pečenje kojeg ste malo namastili da vam se kore lakše odvoje.
Pecite na 180 stupnjeva nekih 20 min pa napravite test čačkalicom je li pečeno.
Kore izvadite iz kalupa, uklonite papir za pečenje i ostavite da se ohlade dok pripremate kremu.
Za kremu izradite jaja sa šećerom pa stavite kuhati na paru. U tu smjesu natrgajte čokoladu pa kuhajte na pari cijelo vrijeme miješajući.
Ja sam dodala i žlicu ruma, ali to ne morate ako ne volite okus.
U toplu, kuhanu kremu odmah dodajte maslac i dobro izmiješajte u glatku smjesu i ostavite da se ohladi.
Kada se krema ohladila, malo ju izradite mikserom da bude lijepo maziva i podijelite na 3 dijela.
Na pladanj za torte namažite malo kreme pa postavite prvu koru. Stavite prvi dio kreme zatim opet koru pa drugi dio kreme te gornju koru pa cijelu tortu premažite kremom. Ostavite da se potpuno ohladi.
Ganache radite tako da ugrijete slatko vrhnje skoro do vrenja (ne smije zakuhati) i prelijete preko natrgane čokolade i energično miješate dok se čokolada ne otopi.
Ostavila sam ga da se malo ohladi i stegne da se lijepo maže, a možete ga i samo preliti preko torte.
Tortu sam ukrasila tučenim slatkim vrhnjam i cijelim, oguljenim lješnjacima.