Slatka mediteranska tuna

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Slatka mediteranska tuna
Slatka mediteranska tuna
Slano-slatki spoj poznatih okusa Mediterana za posebne trenutke pored mora ili buđenje nostalgije za istim.

Sastojci

Broj porcija
2
2odreska tune (debljina 2-3 cm)
sol
2režnja češnjaka
2grančice ružmarina
2stabljike lavande
60 mlmaslinovog ulja
30 mlaceta balsamica od smokve
papar mix (crni, bijeli, rozi)

Priprema

1 Napravite marinadu

Posolite odreske tune po želji i stavite ih u posudu za mariniranje. Jedan limun ocijedite, a jedan narežite na kolute i stavite sa strane. Limunov sok u lončiću pomiješajte s maslinovim uljem i acetom balsamicom od smokve.


U lončić dodajte zrna papra u procijenjenoj količini, nasjeckane režnjeve češnjaka te cvijetove lavande koje ste skinuli sa stabljika.


Pomiješajte grančicom ružmarina da se sjedini pa izlijte po odrescima tune. Na njih još rasporedite grančice ružmarina te kolutove limuna. Ostavite da se marinira 15 minuta do 4 sata.


2 Ispecite

Ispecite na tavi sa svake strane par minuta tako da ostanu rozi iznutra.

tamara21

Ključne riječi