Bajadera s kesten pireom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Bajadera s kesten pireom

Pomislite na jesen i eto ga kesten, kuhani, pečeni ili neka zanimljiva poslastica kao što je jednostavna bajadera s kesten pireom.

Sastojci

Broj porcija
25

1. sloj

200 mlvode
500 gmljevenog petit keksa
300 gšećera
250 gmaslaca
3 žlicekakaa

2. sloj

500 gkesten pirea
120 gmaslaca
100 gšećera u prahu

Glazura

100 gtamne čokolade
2 žliceulja

Priprema

1 Napravite 1. sloj

Maslac, vodu, šećer i kakao stavite kuhati. Kada se rastopi šećer, dodajte suhe sastojke. Gotovu smjesu istresite u lim za pečenje i poravnajte.


2 Napravite 2. sloj

Izmiksajte kesten pire sa šećerom u prahu i maslacem. Premažite prvi sloj i poravnajte.


3 Prelijte glazurom

Čokoladu s uljem rastopite na pari. Gotovi kolač prelijte čokoladnom glazurom. Kolač ostavite preko noći u hladnjaku pa režite na prutiće drugi dan.

ruzica16