Pečeni-kuhani

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeni-kuhani

Ovo je jedan starinski kolač iz bakine bilježnice. Jednostavan, ali fantastičnog okusa i mirisa. Kolač je interesantan jer se prvo peče pa onda potopi u vruću vodu.

Sastojci

Broj porcija
60
20 gkvasca
1 žličicašećera
200 mlmlijeka
600 gglatkog brašna
200 gsvinjske masti
1 žličicasoli
malo ruma
malo limunove korice

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Kvasac s malo mlijeka i šećera ostavite da se zapjeni.


Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i zapjenjenog kvasca.


Ne mora se čekati da se tijesto digne.


2 Oblikujte kekse

Tijesto razvaljajte na jedno pet milimetara debljine.


Izrezujte oblike s rupom u sredini.


3 Ispecite

Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.


4 Potopite u vruću vodu

Još tople nanižite na konac i potopite u vruću vodu.


Odmah ih izvadite i uvaljajte u krupniji šećer.

Ključne riječi