Vege pita s tikvicama i palentom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Vege pita s tikvicama i palentom

Evo jedan vegetarijanski recept od tikvica. Izvrstan recept za užinu ili večeru koji čak možete poslužiti i kao predjelo ili dodatak ručku.

Sastojci

Broj porcija
6
600 gtikvice
100 gmrkve
100 grižinog brašna
1 žličicasoli, malo papra
1 žličicapraška za pecivo
1 žličicačešnjaka u prahu
100 gpalente
200 gsvježeg kravljeg sira
100 gparmezana
4jaja

Priprema

1 Napravite smjesu

Tikvice i mrkvu naribajte, pomiješajte ih sa soli i ostavite da odstoje 15-ak minuta da se ocijede.


Jaja izmutite te im dodajte papar i češnjak u prahu. Ocijeđene tikvice i mrkvu pomiješajte s pripremljenim jajima sa začinima. Zatim dodajte sir, palentu, rižino brašno i prašak za pecivo.


Smjesu dobro izmiješajte i ostavite da odstoji 15-ak minuta.


2 Ispecite

Nakon toga smjesu izlijte u kalup ( 25 x 35 cm), na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva 30-ak minuta dok pita ne dobije zlatnu boju.


Pitu ostavite da se ohladi, a zatim je poslužite.