Međimurska gibanica

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Međimurska gibanica
Međimurska gibanica je tradicionalni međimurski desert koje poslužuje i topao i hladan. Recept se prenosi s koljena na koljeno.

Sastojci

Broj porcija
20
tijesta za savijače
15 gmaslaca
200 gmljevenog maka
300 mlmlijeka
350 gšećera
250 gmljevenih oraha
500 gsvježeg sira
4jaja
100 mlkiselog vrhnja
7jabuka
½ žličicecimeta u prahu

Priprema

1 Složite gibanicu

Premažite tepsiju od pećnice maslacem.


Stavite prvi list i nadjev s makom. Za nadjev s makom izmiješajte mljeveni mak, šećer, vanilin šećer i maslac. Sve to prelijte kipućim mlijekom. Kad se ohladi dodajte grožđice.


Stavite drugi list i nadjev od sira (svježi sir, jaja, šećer i vanilin šećer izmješate i nadjev je gotov).


Stavite treći list i nadjev od oraha (izmiješate mljevene orahe, šećer, vanilin šećer i maslac). Sve prelijte kipućim mlijekom.


Stavite četvrti list i nadjev od jabuka. Za nadjev naribajte 7 jabuka, ocijedite ih i pošećerite - dodajte šećer po želji, kao i cimet.


Stavite peti list i premažite po zadnjoj kori izmiješano jaje s kiselim vrhnjem.


2 Ispecite

Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.

dejan168