Punjene datulje

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene datulje
Punjene datulje
Punjene datulje

Mora li se za pripremu deserta zaprljati cijela kuhinja, izdvojiti nekoliko sati ili nužno paliti pećnica? Ove punjene datulje dokaz su da ništa od toga ne morate, osim uživati u fantastičnoj kombinaciji okusa! Slatke, hrskave, slane i mirisne... S osvježavajućim iznenađenjem u sredini, nude sve ono što želimo od deserta - u nešto zdravijoj varijanti. Ovo je postao moj "adut iz rukava" za brzi desert, a nadam se da će i vaš!

Sastojci

Broj porcija
10
10datulja
3 žlicemaslaca od kikirikija (glatkog)
2 žliceizvađenih sjemenki iz svježeg nara
50 gbijele čokolade
50 gtamne čokolade
½ žličicesoli
2 žlicenasjeckanih pistacija
2 žliceusitnjenih sušenih ružinih pupoljaka

Priprema

Datulje prerežite po dužini i izvadite im koštice.


Napunite ih maslacem od kikirikija (stavite ga u vrećicu kojoj ste odrezali vrh - smanjit ćete nered i ubrzati cijeli proces).


Utisnite sjemenke nara (cijelom dužinom) u kikiriki maslac.


Polovicu datulja umočite (stranom na kojoj je nar) u rastopljenu bijelu, a drugu polovicu u tamnu čokoladu.


Dok se čokolada još nije stvrdnula, posipajte solju, usitnjenim pistacijama i ružinim pupoljcima.


Držite ih u hladnjaku do posluživanja.

Maja Medved
Maja Medved
Bok! Zovem se Maja i uživam u spremanju zdravih, lijepih i ukusnih obroka. Volim okupljanja za stolom s obitelji i prijateljima... i dobre treninge🙂