Luk i slaninu narežite na kockice, a inćune i kapare sitno nasjeckajte. Pomiješajte ove sastojke u zdjeli zajedno s nasjeckanim peršinom i uljem od inćuna.
Upotrijebite bat za meso i istucite odreske tako da postanu vrlo tanki.
Začinite obje strane solju i paprom, a zatim svaki odrezak napunite šakom mješavine luka i slanine. Presavijte bočne strane odrezaka i čvrsto ih zarolajte. Rolice učvrstite čačkalicama, štapićima za ražnjiće ili kuhinjskom špagom.
U velikoj tavi ili loncu zagrijte biljno ulje i pecite rolice dok ne potamne sa svih strana. Zatim izvadite rolice i ostavite ih sa strane, a tekućinu sačuvajte i prelijte u šalicu ili manji lonac, trebat će vam za umak.
Za umak nasjeckajte luk i stavite ga pirjati u istu tavu ili lonac koju ste koristili za rolice.
Dodajte temeljac i pustite da zakuha, a zatim umiješajte i tekućinu koja vam je ostala od pečenja goveđih rolica. Ako vam je ostalo malo nadjeva, možete ga također dodati u lonac.
Dodajte rolice i pustite da se kuhaju oko 1 sat, dok meso ne omekša. Vilicom probajte jesu li dovoljno mekane. Rolice trebaju biti prilično mekane i gotove su kada vilica sasvim lako prolazi kroz meso.
Kad je meso dovoljno mekano, maknite lonac s vatre i premjestite rolice na pladanj. Čim su se dovoljno ohladile da možete s njima rukovati, uklonite čačkalice ili što ste već koristili da ih fiksirate.
U zasebnoj posudi žlicom pomiješajte kiselo vrhnje i brašno. Dodajte u lonac i mikserom izmiješajte u glatki umak.
Rolice poslužite u umaku uz tjesteninu ili pire krumpir.