Banana kruh Chrissy Teigen

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Banana kruh Chrissy Teigen

Komadići čokolade i kokosove pahuljice čine ovaj slatki kruh dvostruko ukusnijim.

Sastojci

Broj porcija
12
600 gzrelih banana, zgnječenih
4jaja
160 mlulja
240 gvišenamjenskog brašna
400 gšećera
100 gpuding od vanilije u prahu
1 žličicasode bikarbone
5 gsoli
80 gnaribanih kokos listića
100 gtamne čokolade, narezane na komadiće

Priprema

1Stavite grijati pećnicu

Zagrijte pećnicu na 160°C.


2Pomiješajte banane, jaja i ulje

U velikoj zdjeli pomiješajte zgnječene banane, jaja i ulje.


3Pomiješajte suhe sastojke

U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, smjesu za puding od vanilije, sodu bikarbonu i sol.


4Pomiješajte suhe i mokre sastojke

Dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima i dobro, ali nježno sjedinite.


5Umiješajte kokos i komadiće čokolade

Umiješajte naribani kokos i komadiće tamne čokolade.


6Ulijte tijesto u kalup

Namastite i pobrašnite kalup za kuglof pa u njega ulijte tijesto.


7Ispecite u pećnici

Pecite 60 do 80 minuta. Provjerite ga čačkalicom na oko 50 minuta, kolač je gotov kada čačkalica zabodena u sredinu izađe čista.


Pustite da se malo ohladi u kalupu, zatim nožem za maslac nježno odvojite slatki kruh od stijenki kalupa i preokrenite ga na tanjur.


8Poslužite

Pustite da se ohladi, pa narežite na ploške.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.