Banana bread s kremastim punjenjem

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Banana bread s kremastim punjenjem by Shutterstock Shutterstock

Ovaj banana kruh okusom neodoljivo podsjeća na tortu od sira. Vrlo je lagan, mekan i ukusan.

Sastojci

Broj porcija
10

Kruh

1veliko jaje
120 gsmeđeg šećera
50 gšećera
60 mlkokosovog ulja u tekućem stanju
60 mlkiselog vrhnja
2 žličicearome vanilije
240 gusitnjenih zrelih banana (otprilike 2 velike banane)
120 gglatkog brašna
½ žličicepraška za pecivo
½ žličicesode bikarbone
1 prstohvatsoli
Napomena: Umjesto kokosovog ulja možete koristiti i obično biljno ulje.

Krema od sira

1veliko jaje
120 gkrem sira, omekšalog
50 gšećera
45 gglatkog brašna

Priprema

1Zagrijte pećnicu i pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 175 °C.


Namastite kalup za kruh dimenzija 23x13 cm i pospite brašnom.


2Pripremite smjesu za kruh

U veliku posudu dodajte jaje, smeđi šećer, šećer, kokosovo ulje, kiselo vrhnje i aromu vanilije. Promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


U smjesu dodajte usitnjene zrele banane i još jednom dobro promiješajte.


Dodajte glatko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Lagano preklopite smjesu kuhinjskom lopaticom ili nježno promiješajte žlicom. Pazite kako ne bi previše miješali smjesu.


3Napunite kalup smjesom

Izlijte otprilike dvije trećine smjese u pripremljeni kalup.


Lagano poravnajte vrh smjese u kalupu koristeći kuhinjsku lopaticu i pritisnite smjesu u kutove i stranice ako je potrebno.


4Pripremite kremu od sira

U drugu veliku posudu dodajte jaje, omekšali krem sir, šećer i glatko brašno.


Promiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku kremastu smjesu.


5Ispecite kruh

Pecite kruh od banane oko 48 do 50 minuta ili dok vrh ne postane zlatno smeđi, a sredina se ne stisne. Provjerite ga čačkalicom - kada je umetnete u sredinu kruha, trebala bi izaći čista ili s malo vlažnih mrvica, ali ne smije biti sirove smjese.


Pazite da ne prepečete kruh. Ako primijetite da vrh i rubovi previše tamne prije nego što je sredina gotova, prekrijte kalup folijom nakon 30 minuta pečenja i nastavite peći dok sredina nije pečena.


6Ohladite i poslužite

Izvadite iz pećnice i pustite da se kruh ohladi u kalupu oko 15 minuta.


Nakon toga, pažljivo izvadite kruh iz kalupa i stavite ga na rešetku za hlađenje kako bi se potpuno ohladio prije rezanja.


Kada se kruh potpuno ohladi, narežite ga na kriške i poslužite.


Možete ga čuvati na sobnoj temperaturi u hermetički zatvorenoj posudi

do 7 dana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.