Torta s pistacijima i čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s pistacijima i čokoladom
Torta s pistacijima i čokoladom

Izvrsna torta za ljubitelje pistacija i čokolade.

Sastojci

Broj porcija
30

Biskvit

4jaja
8 žlicašećera
100 mlvode
100 mlulja
6 žlicabrašna
4 žlicekakaa
1 vrećicapraška za pecivo

Krema

6 vrećicapudinga od vanilije
4 žlicegustina
15 žlicašećera
1,8 lmlijeka
250 gtamne čokolade
250 gbijele čokolade
200 gpistacija
400 gmaslaca

Ganache

300 mlvrhnja za šlag
200 gčokolade za kuhanje

Priprema

1Pripremite biskvit

Izmutite bjelanjke zajedno sa šećerom u čvrsti snijeg.


Umutite žumanjke s vodom, uljem, brašnom, kakaom i praškom za pecivo pa lagano umiješajte u snijeg od bjelanjaka.


2Pecite u pećnici

Pecite u kalupu promjera 28 cm na 170 stupnjeva oko 15 minuta (ovisno o pećnici i njezinoj jačini).


Ja sam napravila dva biskvita i svaki prerezala na pola te tako dobila 4 kore.


3Skuhajte kremu

Puding skuhajte u mlijeku skupa s gustinom i šećerom.


Ohladite.


U ohlađenu smjesu umutite maslac sobne temperature.


Podijelite kremu na 3 dijela - u jedan dio dodajte otopljenu tamnu čokoladu; u drugi dio dodajte samljevene pistacije (može se koristiti i pasta od pistacija, a ja sam također dodala i malo zelene boje); u treći dio dodajte bijelu čokoladu.


4Pripremite ganache

Ugrijte vrhnje za šlag do vrenja i prelijte ga preko čokolade, miješajući dok se čokolada u potpunosti ne otopi.


5Složite tortu

Kod slaganja torte možete biskvite namočiti i čokoladnim mlijekom po želji, ali su biskviti i bez toga dovoljno sočni.


Slažite redoslijedom - biskvit, krema s tamnom čokoladom, biskvit, krema s pistacijama, biskvit, krema s bijelom čokoladom, biskvit, pa ganache.