Kupus očistite i ako vam se čini da je jako kiseo ili slan, po potrebi isperite pod mlazom hladne vode.
Mljevenom mesu dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak, rižu, vegetu, malo soli, jaje i mljevenu papriku. Smjesu dobro promiješajte rukama da se sve lijepo sjedini.
Uzimajte jedan po jedan list kupusa i u sredinu lista stavljajte malo mesne smjese.
Preklopite prvo desnu, a zatim lijevu stranu prema sredini lista. Zamotajte list od korijena prema vrhu lista. Čvrsto zamotajte pa prstom pritisnite obje bočne strane prema sredini.
Ovako zamotane sarme, jednu po jednu slažite okomito u lonac dok ne potrošite svo meso i sav kupus. Sredinu (srce kupusa) izrežite i staviti na vrh lonca.
Ulijte vode tako da prekrije sarmu. Ukoliko je potrebno, sarmu poklopite manjim poklopcem ili tanjurom kako ne bi isplivala.
Kada voda zavrije, smanjite vatru na laganu i kuhajte sarmu oko 1 do 1.5 sat. Po potrebi dolijte još vode i posolite sarmu prema vlastitom ukusu.
Kad je sarma gotova, otopite mast na laganoj vatri u malom lončiću. Kada se mast otopila, dodajte brašno. Miješajte dok brašno malo ne potamni, ali pazite da vam ne bi zagorilo. Dodajte slatku mljevenu papriku, sve skupa promiješajte i dodajte u lonac sa sarmom.
Pustiti da se sve skupa kuha još minutu, dvije i zatim uklonite s vatre.
To je to, sarma je gotova. Želim svima dobar tek!