BISKVIT ZA SRCE:
1. Miksati maslac i šećer, dodati jaja i sve sjediniti mikserom.
2. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro promiješati špatulom.
3. Dodati boju za kolače po izboru i dobro ju umiješati u smjesu.
4. Smjesu prebaciti u kalup obložen papirom za pečenje.
5. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko sat vremena.
6. Najbolje provjeriti čačkalicom je li pečeno.
7. Ostaviti da se ohladi.
8. Biskvit izrezati na kriške i izrezivačem za kekse vaditi oblike keksa.
9. Od ostatka biskvita možete napraviti kuglice, a recept za njih je u objavama prije.
10. Srceta staviti u zamrzivač dok pripremate drugi biskvit.
ZA TAMNI BISKVIT:
1. Miksati maslac sa šećerom, jajima i ekstraktom od vanilije.
2. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve dobro sjedinite.
3. Staviti smjesu na dno kalupa, izvaditi srca iz zamrzivača i staviti u kalup na sredinu. Pripaziti da budu ravno.
4. Staviti ostatak smjese za tamni biskvit preko srca da ih potpuno prekrije.
5. Peći na 180*C oko 50ak minuta.
6. Ostaviti da se potpuno ohladi i ukrasiti po želji.
7. Kolač sam prelila čokoladnom glazurom (200g čokolade + 6 žlica ulja)