Prvo stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva. Zatim pomiješajte pastu od rajčice, češnjak, korijander, kumin i pahuljice čilija u maloj posudi.
Kroz jezgru prerežite kupus na pola pa svaku polovicu po sredini izrežite na 4 dijela.
Polovicu ukupne količine ulja zagrijte u velikoj tavi od lijevanog željeza ili vatrostalnoj posudi na srednje jakoj temperaturi. Radeći u serijama ako je potrebno, dodajte kupus u tavu prerezanom stranom prema dolje i začinite solju. Pecite uz povremeno okretanje dok se kupus lagano ne karamelizira i posmeđi, oko 4 minute po strani.
Prebacite kupus na tanjur.
Ulijte ostatak ulja u tavu ili vatrostalnu posudu, dodajte začinjenu pastu od rajčice i kuhajte na srednjoj vatri, često miješajući, dok se pasta od rajčice ne počne cijepati i malo potamni, oko 2-3 minute.
Ulijte temeljac, začinite solju i paprom i pustite da zakuha. Vratite kriške kupusa natrag u tavu (trebale su se skupiti dok su se pržile, malo preklapanja je u redu).
Prebacite kupus u pećnicu i pecite ga nepokrivenog dok ne omekša i dok tekućina uglavnom ne ispari, a kupus se karamelizira po rubovima, 40-50 minuta.
Pečeni kupus pospite svježim začinskim biljem i poslužite uz grčki jogurt ili kiselo vrhnje.