Bjelanjak, sol i šećer (dodavati šećer lagano u 3 puta) izmiksajte. U to dodajte žumanjke i lagano izmiksajte.
Dodajte brašno i prašak za pecivo te lagano sjedinite špatulom. Pomiješajte mlijeko i ulje, dodajte u to malo prethodne mase i sve lagano izmješajte.
Pecite na 170 stupnjeva 30 minuta, ali u dva dijela kako biste lakše prerezali kasnije. Potrebne su vam ukupno 4 kore.
Prije stavljanja krema, poškropite kore hladnim mlijekom. Za aromu u biskvit možete dodati ribanu koricu limuna ili naranče.
Ovaj recept je odličan jer biskvit ostaje ravan, ne stvori se ono ispupčenje u sredini za vrijeme pečenja koje kaasnije kod slaganja stvara grbu nasred torte.
I uvijek prije stavljanja krema odrežite gornji i donji sloj korice, onaj zapečeni koji se "guli".
Pomiješati sve osim maslaca, ekstrakta vanilije, soka limuna i slatkog vrhnja pa skuhajte na pari.
U ohlađeno dodajte maslac, ekstrakt vanilije, sok limuna i tučeno slatko vrhnje.
Sve kuhajte dok se ne zgusne i ohladite.
Izmiksajte slatko vrhnje sa šlag.kremom od vanilije.
Tortu je najbolje raditi u kalupu (okrugli od pečenja), i to redom: biskvit, krema od vanilije, voćna krema, šlag krema.
Tortu dobro ohladite, izvadite iz kalupa i premažite tučenim slatkim vrhjem. Možete dodati maline i pistacije ili nešto drugo što vam se sviđa.