Gordanina voćna torta

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Gordanina voćna torta by Gordana Bućan Gordana Bućan
Gordanina voćna torta by Gordana Bućan Gordana Bućan
Gordanina voćna torta by Gordana Bućan Gordana Bućan
Gordanina voćna torta by Gordana Bućan Gordana Bućan

Recept Gordane Bućan našli smo u grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
18

Biskvit

6jaja
⅛ žličicesoli
180 gšećera
180 gglatkog brašna
60 mlulja
60 mlmlijeka
2praška za pecivo
2 gekstrakta vanilije

Krema od vanilije

4žumanjka
100 gšećera
2vanilin šećera
2 vrećicepraha za puding od vanilije
2 žlicegustina
800 mlmlijeka
130 gmaslaca
2 žličiceekstrakta vanilije
0,5limuna - sok
200 mlslatkog vrhnja

Voćna krema

450 gsmrznutog šumskog voća
450 gsmrznutih malina
200 gšećera
2vanilin šećera
4 žlicegustina
100 mlvode

Šlag krema

500 mlslatkog vrhnja
1šlag-krema od vanilije

Dodatno

500 mlslatkog vrhnja za premaz gotove torte

Priprema

1 Biskvit

Bjelanjak, sol i šećer (dodavati šećer lagano u 3 puta) izmiksajte. U to dodajte žumanjke i lagano izmiksajte.


Dodajte brašno i prašak za pecivo te lagano sjedinite špatulom. Pomiješajte mlijeko i ulje, dodajte u to malo prethodne mase i sve lagano izmješajte.


Pecite na 170 stupnjeva 30 minuta, ali u dva dijela kako biste lakše prerezali kasnije. Potrebne su vam ukupno 4 kore.


Prije stavljanja krema, poškropite kore hladnim mlijekom. Za aromu u biskvit možete dodati ribanu koricu limuna ili naranče.


Ovaj recept je odličan jer biskvit ostaje ravan, ne stvori se ono ispupčenje u sredini za vrijeme pečenja koje kaasnije kod slaganja stvara grbu nasred torte.


I uvijek prije stavljanja krema odrežite gornji i donji sloj korice, onaj zapečeni koji se "guli".


2 Krema od vanilije

Pomiješati sve osim maslaca, ekstrakta vanilije, soka limuna i slatkog vrhnja pa skuhajte na pari.


U ohlađeno dodajte maslac, ekstrakt vanilije, sok limuna i tučeno slatko vrhnje.


3 Voćna krema

Sve kuhajte dok se ne zgusne i ohladite.


4 Šlag krema i slaganje

Izmiksajte slatko vrhnje sa šlag.kremom od vanilije.


Tortu je najbolje raditi u kalupu (okrugli od pečenja), i to redom: biskvit, krema od vanilije, voćna krema, šlag krema.


Tortu dobro ohladite, izvadite iz kalupa i premažite tučenim slatkim vrhjem. Možete dodati maline i pistacije ili nešto drugo što vam se sviđa.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.