Pogača

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pogača

Sastojci

Broj porcija
4
400 gglatkog brašna
sol
3 žliceulja
250 mlmlake vode
15 gsvježe germe

Priprema

1 Tijesto

U vodi otopite germu.


U posudu dodajte brašno, sol i ulje te polako dodajte smjesu s germom i brzo kuhačom miješajte.


Smjesa mora biti mekana, pokrijte je i ostavite da odstoji 30-tak minuta. Smjesu prebacite na pobrašnjenu površinu, ne mijesite!


Tijesto prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premažite vodom i ostavite da odstoji 10- tak minuta.


2 Pečenje

Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta, kada se ohladi izrežite "poklopac" i poškropite s masnoćom od slanine (na malo ulja popržite slaninu koju kasmije možete jesti s jajima).


Poslužiti uz pečena jaja, slaninu, kobasicu, sir i salatu.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶

Ključne riječi